Kossuth Lajos
Zweisprachiges Gymnasium
Kossuth Lajos
Gimnázium
Minden letűnő nemzedék egy lépcsőfok,
melyről az utána következő magasabbra emelkedik.
Kossuth Lajos
Eseménynaptár
2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kossuth Lajos Gimnázium 2014Iskolai háziversenyKossuth Lajos Gimnázium szalagavatóKossuth Lajos Gimnázium 2014 2Az iskola focipályájaIskola évnyitóKossuth Lajos Gimnázium ünnepély

Ajánló

www.youtube.com/v/TT3DeyxsLiQ
 

Képes történelem

KLG történet
 

Cserekapcsolatok

bg-altena.de/www.schickhardt.net/www.gymnasium-achim.de/
 

Geographie bei uns

geo.klgbp.hugeo.klgbp.hu
 

Főoldal | Bűvösvölgyben jártunk 9.A

Bűvösvölgyben jártunk 9.A

Látogatás a  Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba

2017. november 7- én, osztályunk, a 9.A látogatást tett a Bűvösvölgy Médiaértés- oktató Központba, ahol különféle foglalkozásokon vehettünk részt. Betekintést nyertünk a sajtó, a rádiózás, a filmezés, és az esti híradók világába, illetve a közösségi oldalak veszélyeivel is megismerkedhettünk.

Kipróbálhattuk magunkat a napilapok és magazinok szerkesztésében. Megadott témák közül választottunk (természet, sport, divat, videojáték, stb.), majd címlapot készítettünk, belső lapfelületeket képekből válogatva és apró, szembeötlő szövegekkel feltűntetve, illetve hátlapot is szerkesztettünk. Tanultunk a képek megfelelő elhelyezéséről, az ízlésessé tételről és a figyelemfelkeltés módszereiről.

A rádiózással kapcsolatos programon a központ profi hangstúdiójában találkozhattunk azokkal az eszközökkel, amikkel a valódi rádiósok is dolgoznak. Az oktatók segítségével műsort készíthettünk, kipróbálhattuk magunkat a rádiós szerepkörökben a műsorvezető, a meghívott interjúalany és a szerkesztő bőrébe bújva.

Kisfilmet készítettünk, a filmforgatás különböző stádiumait végigkísérve. A Bűvösvölgy filmstúdiójában álló kisautóba bújtunk, majd a felvételeket megalkottuk. A rögzített jeleneteket az előre kidolgozott képkockák közé szúrtuk be, végül pedig a dialógusok alatt futó zenével színesítettük a videót.

Híradót vettünk fel, az okostelefonok iskolai használatáról, meginterjúvolva társainkat. Interjúalanyként elmondhattuk a saját véleményünket, mint diák, pedagógus, iskolapszichológus, szülő, vagy akár külsősként nyilatkozva. Riporterként kérdezhettünk is, illetve hírbemondóként az előttünk álló papírok tornyai közül is tájékoztathattuk a nézőket, az aznapi hírekről.

Végül, de nem utolsó sorban különválasztva a fiatalurakat és kishölgyeket, az oktatókkal beszélgettünk az Internet veszélyeiről, az online zaklatás és szexting kérdéséről. Végigkövettük egy lány éltét, miután kikerült róla a közösségi hálóra egy meztelen kép. Megvitattuk, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnénk, mi lenne a teendő és mit tennénk a szituáció egyes aspektusaiban.

Összességében feledhetetlen alkalom volt, és rengeteget tanulhattunk a médiáról, amit majd az életben is kamatoztathatunk. Egy olyan élmény volt ez számunkra, amikor valami olyasmit láttunk, amiről csak sejtésünk lehetett, s most, hogy a rejtély leple lehullott, talán csak még kívánatosabbá vált ez a munkakör, mely folyamán emberek ezreivel teremthetünk kapcsolatot. Köszönet a Bűvösvölgy Médiaértés- oktató Központnak, hogy egy ilyen lehetőséget teremtett nekünk!

 

 

Bejelentkezés

 

e-Napló

e-Napló tanároknake-Napló szülőknek
 

Facebook

 

Alapítványi támogatás

Sacculus Ludovici Alapítvány
 
Rendelkezés az adó 1 %-áról alapítványunk javára

 

Adószám:
19672689-1-43
 
Bankszámlaszám:
11720001-20112024-00000000

 

Fővárosi Oktatási Portál

 

Közösségi szolgálat

 

Partner der Zukunft

 
Copyright © 2013 - Kossuth Lajos Kétnyelvü Gimnázium