Kossuth Lajos
Zweisprachiges Gymnasium
Kossuth Lajos
Gimnázium
Minden letűnő nemzedék egy lépcsőfok,
melyről az utána következő magasabbra emelkedik.
Kossuth Lajos
Eseménynaptár
2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kossuth Lajos Gimnázium ünnepélyKossuth Lajos Gimnázium 2014Iskola évnyitóIskolai háziversenyKossuth Lajos Gimnázium 2014 2Az iskola focipályájaKossuth Lajos Gimnázium szalagavató

Ajánló

www.youtube.com/v/TT3DeyxsLiQ
 

Képes történelem

KLG történet
 

Cserekapcsolatok

bg-altena.de/www.schickhardt.net/www.gymnasium-achim.de/
 

Geographie bei uns

geo.klgbp.hugeo.klgbp.hu
 

Főoldal | Érettségi

Érettségi kísérletek - 2017

 

Érettségi kisokos - 2017.

Az írásbeli vizsga

A vizsga kezdete előtt legkésőbb fél órával kell az iskolába megérkezni, gyülekező az aulában van. Az írásbeli vizsgákon ünneplőben szokás megjelenni.

A kötelező tárgyak esetében 7.30-kor igazgatói köszöntéssel, tájékoztatóval kezdődik az érettségi vizsga. Ennek végén tudjátok meg a terembeosztást.

Az egyes tantárgyakhoz szükséges segédeszközökről a vizsgázó gondoskodik. A függvény­táblázatban és az atlaszban nem lehet semmiféle beírás, bejegyzés. A magyar és a történelem írásbeli érettségin minden teremben lesz helyesírási szótár. A német nyelvű matematika és történelem érettségin pedig német szótárt készítünk be a termekbe.

A padban csak a dolgozat elkészítéséhez szükséges eszközök, valamint némi ennivaló, innivaló és papírzsebkendő lehet. A táskát, kabátot, mobilt (kikapcsolva) stb. a tanterem elkülönített részében kell elhelyezi.

A dolgozatokat kék vagy fekete tollal írhatod, legyen nálad tartalék íróeszköz. Csak a kapott feladatlapra, valamint az iskola által lepecsételt lapokra lehet dolgozni. A végén minden lapot be kell adni – még a piszkozatlapokat is! 

Mosdóba ki lehet menni rövid időre, természetesen csak egyesével. Ilyenkor odaadod a dolgozatot a felügyelő tanárnak, aki feljegyzi a kimenetel és visszajövetel időpontját.

Ha befejezted a munkát, beírod a piszkozati és tisztázati lapok számát a fedőlapra, majd leadod a dolgozatot. A felügyelő tanár feljegyzi a beadás időpontját, leragasztja a dolgozatlapokat tartalmazó borítékot és aláíratja veled a jegyzőkönyvet.

A dolgozatok megtekintése

A kijavított írásbeli dolgozatokat 2017. június 6-án 8 és 16 óra között nézheted meg. Ekkor van lehetőség az emelt szintű dolgozatok megtekintésére is, amelyek addigra ideérkeznek hozzánk az iskolába.

A javítással kapcsolatos észrevételedet a megtekintés utáni napon 16 óráig teheted meg az adott formanyomtatványon. Nyugodtan kérj segítséget tanáraidtól vagy jegyződtől!

A szóbeli vizsga

A szóbeli vizsga első napjának a reggelén ún. nyitóértekezletet tartanak a tanárok. Ezt követi a diákok számára az érettségi megnyitója, általában fél 8-kor. Az elnök köszönti a vizsgázókat, mond néhány szót, majd a jegyző ismerteti a vizsgabeosztást. A nyitáson való részvétel minden tanuló számára kötelező. Itt tudod meg többek között a fellebbezésed eredményét, a végleges szóbeli beosztást, az emelt szintű szóbelik eredményét.

A szóbeli vizsgára a beosztás szerint megadott időpont előtt fél órával meg kell érkezni, mert felgyorsulhatnak a feleletek, és lehet, hogy korábban kerülsz sorra.

A terembe lépve – köszönés után – kihúzod a tételt a megadott vizsgatárgyból és bediktálod a tétel számát tanárodnak. A tételek kidolgozására legkevesebb 30 perc felkészülési időd van (kivéve az idegen nyelveket). Vázlatot csak az iskola által biztosított lapokon készíthetsz, amelyeket az utolsó felelted végén le kell adnod a vizsgateremben. A középszintű szóbeli vizsgán a szöveggyűjteményeket, köteteket, atlaszokat, függvénytáblázatokat az iskola biztosítja. (A német célnyelven tett felele­tekhez szótár itt már nem használható.)

Két szóbeli vizsga között - a tétel kihúzása előtt – rövid időre elhagyhatod a vizsgatermet.

A szóbeli érettségi vizsgát az utolsó napon a tanári záró értekezlet, valamint az eredményhirdetés zárja le. A szóbeli vizsgákon, a megnyitón és az eredmény­hirdetésen is ünneplőben kell megjelenni.

 

Az érettségi az a vizsga, ahol az ember önmaga előtt is számot ad megszerzett tudásáról. A vizsga tisztasága és becsületessége ennélfogva egész életeden át elkísér majd!

Mindenkinek sikeres érettségit kívánunk!

a KLG tantestülete

 

Érettségi - 2017.

Kedves Diákjaink!

Kivédhetetlenül közeleg az érettségi :)
Ennek első lépéseként klözzétesszük az érettségi időpontokat. Kérjük, kísérjétek figyelemmel az időpontokat!

IDŐPONTOK - 2017.

Hajdu Zsolt 2017.03.17
 

Érettségi - hasznos

Információk (időpontok, emelt szint, stb) az a 2016-2017. évi érettségiről az Oktatási Hivatal honlapján!
Az iskolánkban zajló középszintű szóbeli vizsgák időpontjait 2017 márciusában közzétesszük.
 
 
Hajdu Zsolt
 

Bejelentkezés

 

e-Napló

e-Napló tanároknake-Napló szülőknek
 

Facebook

 

Alapítványi támogatás

Sacculus Ludovici Alapítvány
 
Rendelkezés az adó 1 %-áról alapítványunk javára

 

Adószám:
19672689-1-43
 
Bankszámlaszám:
11720001-20112024-00000000

 

Fővárosi Oktatási Portál

 

Közösségi szolgálat

 

Partner der Zukunft

 
Copyright © 2013 - Kossuth Lajos Kétnyelvü Gimnázium